A világ legszebb drágakövei

A drágakövek rendkívüli szépséggel és értékkel bíró kőzetek. Különösen közkedveltek az ékszerkészítők és az ékszerkedvelők körében. Nagyon sok nyaklánc, fülbevaló, karkötő és gyűrű alkotóelemét képezi. A korai társadalmak és az ősi civilizációk úgy tartották, hogy ha drágakövet birtokoltak, akkor egyfajta misztikus energia / misztikus erő uralmára is szert tettek.

A drágakövek ereje

Rengeteg drágakövet ismertek már több ezer évvel ezelőtt is és mindegyiknek különböző erőt tulajdonítottak. Ezek az elképzelések a mai napig fennmaradtak és sokan meg vannak győződve, hogy a köveknek erejük van. Sokan a születési hónapjukat képviselő követ foglaltatják medálba vagy gyűrűbe. A január hónaphoz tartozó kő a gránit, februárhoz tartozó az ametiszt, márciushoz a vérkő vagy akvamarin, áprilishoz a gyémánt, májushoz a smaragd, júniushoz a gyöngy, júliushoz a rubin, augusztushoz a peridot, szeptemberhez a zafír, októberhez az opál, novemberhez a topáz és decemberhez pedig a türkiz dukál.

Habár a köveket nagyon-nagyon régóta ismerik, viselésük csak nemrégiben terjedt el. A XVI. században lett divat a drágakövek viselése. Koronákat, uralkodói tárgyakat és ékszereket díszítettek velük, melyeket természetesen nemesfém foglalatba helyeztek. Egyes uralkodók a kardjaikba is tetettek, vagy járóbotjaikat díszítették vele. Csak úgy, mint a múltban, napjainkban is a tehetősebbek kiváltsága a drágakövek viselése, hiszen a legtöbbnek igen-igen borsos az ára. Ha pénztárcánk engedi, szinte mindenünket feldíszíthetjük drágakövekkel, akár még a fogunkba is rakathatunk.

Békét a házasságba!

Sokan biztonságban érzik magukat, ha egy bizonyos kővel díszített ékszerük rajtuk van, ugyanis úgy tartják, hogy a kő ereje megvédi őket. A legelterjedtebb ilyen például az, hogy a türkizről úgy tartják, hogy megvéd a férj és feleség közti vitáktól, mondhatni békességet hoz. Az akvamarin, pont, mint a türkiz, a házasoknak ajánlott, ugyanis fellobbantja a házastársak közti szerelmet.

A topáz a hűség és a kitartás szimbóluma, ezért is olyan közkedvelt. A gyémánt, egyesek szerint, sok betegség ellen tud segíteni, többek között a lepra, az elmebaj és a lidércnyomás ellen is segít. Láz csökkentésére achátot ajánlanak, míg fej- és fogfájás ellen az ametisztet ajánlják. Ha esetleg a sötétség szellemei ellen lenne szükségünk védelemre, a zafír lesz számunkra a tökéletes választás. Akár rendelkeznek mitikus erőkkel a kövek, akár nem, mindenesetre rendkívül szép dísze egy-egy ékszernek.

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.