Mit kell tenni a szép egészséges ajkakért?

Az ajkak a nőiesség attribútumának tekinthetők, különösen akkor, ha egészségesek és megfelelően gondozottak. Hogyan kell törődni velük és mit kell tenni, hogy valóban csábítóak legyenek?

Az ajkak, valamint a kéz vagy az arc bőre megfelelő gondozást igényel. Szerencsére az ilyen problémák elkerülhetők, csak a megfelelő kozmetikumokat használjuk.

Hogyan vigyázzunk az ajkakra?

A megjelenéssel ellentétben az ajakápolás nem bonyolult és nem igényel sok erőfeszítést. Annak érdekében, hogy ajkaink egészségesek és szépek legyenek, emlékezni kell néhány szabályra.

Ne nyalogassuk az ajkakat! Az ilyen szokások még szárazabbá teszik az ajkak felületét.

Ne feledjük a megfelelő hidratálást! Az, hogy hányszor kenjük meg ajkainkat, az egyéni igényektől és preferenciáktól függ. Profilaktikusan a hialuronsavat félévente egyszer lehet használni a víz hidratálására és visszatartására.

Az ajkak hidratálásához érdemes aloe-hoz is nyúlni, erre a legjobb megoldás a növény szárából származó lé. Az ajkak megjelenését javítja a cukor hámlása is, amely javítja a vérkeringést és így táplálja az ajkak bőrét.

Igyunk sok vizet! A krémek és testápolók csak kívülről hidratálják a bőrt, ami biztosan nem elég. Ahhoz, hogy szép és egészséges legyen, az ajkakat belülről is meg kell hidratálni, akárcsak a bőrt.

Ezért fontos, hogy sok vizet igyunk, nemcsak nyáron, amikor többet izzadunk. Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a víz nemcsak hidratálja, hanem táplálja is a bőrt. Segít továbbá a vitaminok és tápanyagok eloszlásában a testben, amelyek óriási hatást gyakorolnak a bőr megjelenésére.

Kerüljük a szélsőséges hőmérsékleteket! Ne tegyük ki a szájat erős napsütésnek, erős szélnek és fagynak. Legyünk óvatos a légkondicionálóval, amely további szárítja a bőrt.

Figyeljünk a diétára! A megfelelően összeállított étrend értékes vitaminokat és elemeket, például cinket vagy szilíciumot tartalmaz. A napi menünek elsősorban zöldségeket és gyümölcsöket, teljes kiőrlésű termékeket és egészséges halakat kell tartalmaznia.

Fontos a megfelelő higiénia! Az ajkak megjelenését nagyban befolyásolja az is, hogy hogyan és mit használunk a szájhigiéniához.

Túl erős szájhigiénés termékek, például erős fogkrém vagy szájvíz használata megzavarhatja a szájüreg flóráját. Tudni kell, hogy a szájban nem minden baktérium veszélyes.

Nagy részük nemcsak a száj belsejét, hanem az egész testet védi a veszélyes kórokozóktól. Ha megszabadulunk ezektől a jó baktériumoktól, bajba kerülhetünk.

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.