Miért igaz, hogy a kültéri ajtó beruházás is egyben

Egy nívós kültéri ajtó beruházás is egyben
Egy nívós kültéri ajtó beruházás is egyben

Ha hosszú távon gondolkodik, érdemes jó minőségű termékeket vásárolnia. Egy nívós kültéri ajtó beruházás is egyben, mely egész életén át szolgálja.

A bejárati ajtó, különösen egy családi ház vagy egy gangon elhelyezkedő lakás esetén sokféle viszontagsággal kell megbirkózzon. A napsugárzás káros UV-sugarai, a hőingadozás és a betörők mind károsodást okozhatnak az ajtóban.

Ilyen körülmények között csak a legjobb tud helytállni.

Melyek a leggyakoribb problémák egy kültéri ajtó esetén?

Se szeri se száma a hibáknak. Az egyik gyakran előforduló eset, amikor beltéri ajtó kerül beépítésre kültérre.

Miért nem megfelelő ez?

Egyrészt csak egy kültérre szánt ajtó van ellátva UV-védelemmel. Ennek hiányában az ajtó kifakulhat.

A másik jóval nagyobb probléma ilyen esetben a hőszigetelés. Ilyenkor a tulajdonos péntárcája bánja a döntést.

Miért igaz, hogy egy kültéri ajtó beruházás is egyben?

Mert amit a bejárati ajtó vételárán megspórol – bár hozzátesszük, hogy egy kültéri ajtó nem feltétlenül drágább  – azt mind a téli fűtésszámlán, mind a nyári áramfogyasztás növekedésének köszönhetően nagyon hamar elbukja.

Szintén fontos, hogy egy kültéri ajtó esetén az ajtó tokja hőhídmentesített, mely a fűtésnél vagy hűtésnél jelentkező spóroláson túl nem engedi “megizzadni” az ajtót. Utóbbi azt jelenti, hogy nem csapódik ki a pára, mely segít megőrizni a bejárati ajtó újszerű állapotát.

Hogyan jelentkezik a kültéri ajtó beruházás jellege?

50 év.

Hosszú idő, melyet egy minőségi bejárati ajtó bőven kiszolgál. A legtöbb termékre igaz, hogy egy gyengébb minőségű produktumból több darabot is kényszerül vásárolni, míg egy nívósabb termék gondtalanul kiszolgálja ez idő alatt.

Az alacsonyabb ár vonzó lehet, de ha a többszöri vásárlások végösszegét összehasonlítja, biztosan jobban jön ki egy minőségi termékkel.

És létezik olyan cég a piacon, amely akár 10 év garanciát is vállal az ajtóra!

Miért legyen kültéri biztonsági ajtó a kiválasztott?

A biztonság a másik fő szempont. Ez egy olyan szempont, ami megfizethetetlen. A kültéri ajtó beruházás jellege akkor érvényesül igazán, ha az egyben biztonsági ajtó is.

Egy kültéri biztonsági ajtó kivételes biztonsági szintet biztosít. Biztonsági kategóriák szerint  – mely az RC1-től az RC6-ig terjedhet – az RC2, RC3 és RC4 szintek között érdemes választani.

Miért nem érdemes az RC2-es minősítés alá menni?

Az RC2 alatt – nem meglepő módon – az RC1 biztonsági kategória található. Ez némileg védi a bejárati ajtót annak berúgása és nekiugrás ellen. Szinte semmiféle védelmet nem biztosít azonban a befeszítés ellen.

Utóbbi módszer a leggyakoribb, így nem érdemes csupasz fené…ajtóval várni a betörőket ebből a szempontból.

Miért felesleges az RC4-es minősítés felé menni?

Az RC5 és RC6 biztonsági kategóriákba tartozó bejárati ajtók már nem lakossági felhasználásra készülnek. Áruk rendkívül borsos, tömegük roppant méreteket ölthet. Katonai és ipari felhasználásra tervezték őket.

Miért előnyös még egy biztonsági ajtó?

Egy acél biztonsági ajtó – a kültéri ajtó modellek is  – acél szerkezettel rendelkeznek. A fával ellentétben ez nem vetemedik, hosszú évek elteltével sem.

Reméljük sikerült meggyőznünk: a kültéri ajtó beruházás is egyben, méghozzá nagyon hosszú távú. Ne dőljön be a rövidtávú spórolás kísértésének, válasszon a minőségi kültéri ajtó választékból a piacon